Intelligent gatubelysning i Söderhamns kommun!

Med dagens snabbare utveckling av belysning mot intelligent styrning och olika ljuskällor med lågt energi förbrukande mot dagens befintliga lampsystem och el försörjning, så kommer det fram nya och förbättrade produkter med tanke på dagens gatubelysning i Söderhamns kommun.

Det med tanke på att gatubelysning är en kostnad för oss medborgare för dagen och i framtiden och som en viss trygghet för kommande generationer i våran kommun.

 

Detta är lite av min uppfattning av vad jag hittar i dagspress och internet som dagens media förmedlar när olika kommuner i landet måste minska sina omkostnader när antalet bonde skattebetalare och skatter sänks av tidigare ledare av landet framröstade av landets röstberättigade och som nu senast vald regering har som direktiv att följa.

Givetvis är det än kostnad i investering att byta ut befintlig belysning, men med dagens nya olika ljuskällor som kan användas i befintlig strömförsörjning, så kan utbyte ske under tid. (inte allt på en gång.)

Med dagens nya teknik kan dessa nyare ljuskällor ha bland annat rörelse, ljusförhållande/avstånds detektorer med mera som kan installeras direkt på befintligt system vilket inte ökar investerings eller direkta ombyggnads kostnader.

Som novis och fritids teknik nörd, så kan man kanske från kommuns sida använda (läs mindre) vindkraft solljuspanel

som extern strömkälla/bank om ’force major’ inträffar enligt olika försäkringsbolag och öka tryggheten för oss innevånare som behöver ta sig mellan olika mindre belysta platser om det som inte ska hända händer.

En möjlighet till mindre energi förbrukning i kommunen gynnar oss boende lokalt.

 

Med kommunens val inverkar det indirekt regionalt och hela landet, samt att det ger ett avtryck på våran hela planets miljöpåverkan i ett längre perspektiv för efter kommande generationer